31-08-05

 

Ik ben d'er achtergekomen hoe het komt dat ik er zo naast kon zitten met de hoeveelheid draad dat ik nodig heb voor die groene achtergrond. In het boek wordt er iets gezegd van 12 strengetjes. Maar het boek beschrijft de hoeveelheid wol die nodig is, niet zesdraad, dus vermits ik voor een zelfde draad van wol 3 draden heb met de zesdraad (ik gebruik nl 2 draadjes per kruisje) dacht ik dat 4 strengetjes wel voldoende zouden zijn, maar ik heb één ding over het hoofd gezien en heb daar pas vandaag aan gedacht. Het originele patroon is needlepoint en niet kruissteek! Zij die iets van handwerk afweten, weten dat je bij needlepoint maar halve kruissteekjes maakt en geen volle kruissteekjes. Dus van mijn originele schatting had ik eigenlijk het dubbele moeten nemen.
Nu ik zie wel tot waar ik kom en nu hopen dat er geen zichtbaar kleurverschil zal zijn als ik die extra stengetjes ga kopen.
En nu mijn baas eens vragen of er geen reisje naar de US gepland is in de nabije toekomst. De prijzen voor die DMC hier in Belgie liggen 5 keer hoger dan in de US, dus een tripje naar de US is een goede gelegenheid om mijn voorraad weer eens bij te vullen.

00:13 Gepost door >^..^< kattenfreak | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hallo hoi, ik vroeg me af of je nog steeds katten borduurt...ik ben ook een kattenborduurliefhebster, zou leuk zijn om af en toe eens te mailen misschien, je hebt prachtige dingen gemaakt!!!

Gepost door: chadia | 25-12-09

De commentaren zijn gesloten.